Kalorier och lite annat :)

Här kommer fyra enkla tips för hur du kan äta mindre och hålla koll på kalorierna.


1. Njut av varje tugga. Genom att fokusera på varje tugga blir du medveten om hur du äter. Om du tar det lugnt mellan tuggorna hinner du känna efter om du fortfarande är hungrig eller börjar bli mätt. Du hinner då märka när du har fått nog och kan sluta innan du äter för mycket.

2. Använd mindre tallrikar. Forskning har visat att människor som använder stora tallrikar, skålar och serveringskärl tar för sig större portioner och äter mer mat. Lägg i stället upp maten på mindre tallrikar så kommer du omedvetet att äta mindre.

3. Ha koll på dina svagheter. De flesta av oss har mat som vi inte kan säga nej till eller inte kan sluta äta av när vi väl börjat. Det är därför viktigt att känna till dessa svagheter för att hålla koll på att det inte blir för mycket av det goda.

4. För en matdagbok. Flera studier har visat att det bästa hjälpmedlet för att gå ner i vikt är att föra en dagbok över vad du äter. I tidningen American Journal of Preventive Medicine publicerades en ny studie som visade att personer som skrev ner vad de åt gick ner dubbelt så mycket i vikt än de som inte förde dagbok. Genom att skriva ner vad du äter uppmuntras du att tänka på dina matval under hela dagen. Detta leder till att du kan göra medvetna val och minska ditt kaloriintag

 

Lägger också in ett till recept på en drink igen :D

Good Morning Sunshine heter den, du kan ta denna som en underbar frukost.

Ingredienser: 2 portioner
1,5 dl frysta blåbär
1 banan
2 msk ekologisk musli
2 msk valnötter
1 liten nypa vanilj pulver/socker
1 krm kanel
1 tsk lönnsirap/honung
2 dl naturell yougurt
1 dl mjölk eller eget alternativ

Mixa 30-60 sekunder

Perfekt start på dagen med vitaminer, mineraler, långsamma kolhydrater, proteiner & nyttiga fetter.
Tips! Släng i en multivitamin i mixern så blir de lite extra vitaminer.

Puss puss :*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback